97337024

Holger, Henning og HTM

Holger og Henning har været venner lige siden barnsben, og de har altid kunne blive enig om tingene. Det eneste de ikke har kunnet blive enige om, var vinen til deres 25 års jubilæum i 2009. Henning blev udlært tømrer hos Gert S. Andersen, mens Holger blev udlært af Hennings far Ingvardt Pedersen, som kørte firmaet indtil Henning og Holger overtog det i 1984, da de begge var enige om at det var meningsløst at starte to forskellige tømrervirksomheder op i byen på samme tid. Der er stadigværk mange kunder i biksen helt fra da Ingvardt havde firmaet.

Faktisk var det i tidernes morgen en tømrermester ved navn Laurids Møller der startede firmaet op, men han døede ung af tuberkulose, og Hennings farfar som var svend, overtog firmaet. Ingvardt har så efter Bernard arvet HTM.

Arbejdsfordelingen i firmaet startede ud med at være fifty-fifty, hvor den der tog telefonen og modtog en ordre for kunden, lavede arbejdet og fulgte med hele vejen indtil regning var skrevet. I dag fungere det ikke helt på samme måde. Nu sidder Holger på kontoret 80% af tiden og ude 20% af tiden. Det er blevet sådan fordi Henning ikke har det så godt med at sidde stille i en stol så længe, så han er ude på byggepladsen. 

Projekter

Holmsland Tømrer- og Maskinsnedkeri A/S har faktisk leveret alle bordene til Bones restauranter rundt omkring i Danmark, undtagen de aller nyeste. De er alle blevet snedkereret hjemme i værkstedet på Klostervej 82, og så ellers sendt afsted ud til den store kæde flere steder i landet.

HTM har også lavet meget for Per Green som er ejeren af Green Ejendomme ApS. De har blandt andet bygget nogle lejligheder på Herningvej i Rinkøbing og Pakhuset på stationen der fungere som selskabslokale. 

De har også været med til at lave Holmsland Idræts- og Kulturcenter, som rummer både kantine, kulturcenter, forsamlingshus m.m. Da kulturcenterdelen blev bygget i 2006, var en god del af firmaet tømre godt i gang med det store byggeri, og det stod færdigt senere på året, og der er den dag i dag også blevet bygget et springcenter og spinningsal på, som alt sammen var af frivillig arbejdskraft.